top of page

Fenniarailin toimitusjohtaja vaihtuu

30. kesäk. 2022

Fenniarail Oy:n toimitusjohtaja Juha Hakavuori siirtyy Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtajaksi 17.10.2022 mennessä. Fenniarailin hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.

Juha Hakavuori on toiminut Fenniarailin toimitusjohtajana elokuusta 2017 lähtien. Hakavuori on hallituksen käytettävissä vielä neljä kuukautta, jotta tehtävät siirtyvät sujuvasti hänen seuraajalleen.

Toimitusjohtaja Juha Hakavuori:

”Viimeiset viisi vuotta Fenniarailin palveluksessa ovat olleet antoisia, siitä kiitos asiakkaillemme ja osaavalle, sitoutuneelle henkilöstöllemme. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne tuli minulle tutuksi toimiessani Helsingin Bussiliikenne Oy:n toimitusjohtajana. Palaan syksyllä joukkoliikenteen pariin, tällä kertaa metro- ja raitiovaunuliikenteen puolelle.

Suomen rautatiemarkkinat ovat muuttuneet olennaisesti ja tämä tarjoaa paljon mahdollisuuksia Fenniarailille. Fenniarail tulee kasvamaan ja tuo joustavat, yksilölliset palvelut laajemmalle asiakaskunnalle.”

Hallituksen puheenjohtaja Petri Lempiäinen:

”Haluan kiittää koko hallituksen puolesta Juhaa hänen tärkeästä työstään ja päättäväisyydestään yhtiön käännevaiheessa. Viimeisten viiden vuoden aikana Fenniarail on kohdannut markkinoiden avaajana useita haasteita, ja Juhan johdolla yhtiön toiminta on vakiintunut. Toivotamme Juhalle menestystä hänen uudessa työssään joukkoliikenteen parissa”, sanoo Fenniarail Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Lempiäinen.

Fenniarail Oy aloitti ensimmäisenä yksityisenä rahtiliikenteeseen keskittyvänä rautatieoperaattorina ja on muuttanut alan toimintamalleja. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2021 6,9 M€ ja yhtiö operoi kuudella veturilla ja 22 vaunulla Suomen rataverkostolla. Yhtiön henkilöstön määrä on 28.

Lisätietoja:

Petri Lempiäinen
hallituksen puheenjohtaja
040 553 7640

Juha Hakavuori
toimitusjohtaja
040 352 4771

bottom of page