top of page

YHTIÖ

Fenniarail on kaupallisesti vahva, itsenäinen suomalainen rautatieliikenteen toimija, joka toiminnallaan parantaa Suomen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä.
 

Uskomme siihen, että kilpailu kehittää palvelua ja tehostaa alan toimintaa. Fenniarail on tehokas, luotettava ja joustava kumppani. Asiakaslähtöisyys ja turvallisuus ovat toimintaamme johtavia arvoja. Yksityisomisteisena yhtiönä palvelemme asiakkaitamme joustavasti ja tehokkaasti. Tavoitteemme on edesauttaa logistiikan vihreää siirtymää maantiekuljetuksista raiteille.

Fenniarail raiteilla

Kuljetamme vuosittain kymmeniä tuhansia vaunuja asiakkaidemme rahtia tuotantolaitoksiin, satamiin ja logistiikkaterminaaleihin. Toiminta-alueenamme on koko Suomen rataverkko.


Kalustoomme kuuluu tällä hetkellä kuusi Dr18-sarjan dieselveturia, yksi Vectron-sähköveturi, 22 siirtokatevaunua, kaksi Habin-sahatavaravaunua sekä raakapuu- ja hakevaunuja. Tuleva kasvumme perustuu sähkövetureihin ja asiakkaidemme kuljetuksiin optimoituihin tavaravaunuihin. Ensimmäinen Siemens Mobilityltä tilaamamme Vectron-sähköveturi toimitettiin syksyllä 2023. Olemme tilanneet Vectron-sähkövetureita kaksi lisää ja ne toimitetaan loppuvuodesta 2025. Omien vaunujen lisäksi kuljetamme suuren määrän asiakkaiden hallinnoimaa kalustoa. Fenniaraililla on valmius hankkia kuljetuksiin soveltuvaa vaunukalustoa asiakastarpeiden mukaan.

BU6A0233.jpg

Yhtiön hallitus

Yhtiön omistavat 41 suomalaista yritystä ja yksityishenkilöä. Yhtiön hallituksessa ovat:

Petri Lempiäinen, puheenjohtaja
Jarmo Honkamaa
Vilma Tukia
Sakari Toivola
Kimmo Rahkamo

Kari Tähtelä

bottom of page