Fenniarail on tehokas tavaraliikenteen rautatieoperaattori.

Fenniarail Oy on vuonna 2009 perustettu suomalaisomisteinen yksityinen rautatieyhtiö, joka liikennöi koko Suomen rataverkolla. Yhtiö vastaa vihreän ja kustannustehokkaan logistiikan kysyntään.

Tarjoamme rautatielogistiikan monipuoliset vienti-, tuonti- ja transitokuljetukset lisäpalveluineen vastuullisesti. Toimintamallimme tukee suomalaisten teollisuusyritysten kilpailukykyä. Olemme tehokas ja joustava strateginen logistiikkakumppani.

Lue lisää Fenniarailin palveluista

Tavoitteemme

Olemme luoneet rautatieliikenteeseen kaupallisesti vahvan, itsenäisen suomalaisen toimijan, joka toiminnallaan parantaa Suomen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Uskomme siihen, että kilpailu kehittää palvelua ja tehostaa alan toimintaa.

Fenniarail on tehokas, luotettava ja joustava kumppani. Asiakaslähtöisyys ja turvallisuus ovat toimintaamme johtavia arvoja. Yksityisomisteisena yhtiönä palvelemme asiakkaitamme joustavasti ja tehokkaasti.

Fenniarail lisää markkinaosuuttaan vastuullisesti.

Lue lisää yhtiöstä

Fenniarail raiteilla

Suomessa maan sisäinen rautateiden tavaraliikenne avattiin kilpailulle vuonna 2007 ja Suomen ja Venäjän välinen yhdysliikenne vuonna 2016.

Kuljetamme vuosittain kymmeniä tuhansia vaunuja asiakkaidemme rahtia sisämaasta satamiin ja toisin päin, sekä raja-asemilta asiakkaillemme.

Yhtiöllä on turvallisuustodistus rautatietavaraliikenteeseen sisältäen vaarallisten aineiden kuljetukset. Toiminta-alueenamme on koko Suomen rataverkko.

Kalustoomme kuuluu tällä hetkellä kuusi Dr18-sarjan dieselveturia ja 22 siirtokatevaunua. Oman kaluston lisäksi kuljetamme suuren määrän asiakkaiden hallinnoimaa kalustoa. Olemme lähivuosina investoimassa merkittävään määrään uutta kuljetuskalustoa.

Tutustu yhtiön historiaan 

Yhtiön hallitus

Yhtiön omistavat 28 suomalaista yritystä ja yksityishenkilöä. Yhtiön hallituksessa ovat:

Petri Lempiäinen, puheenjohtaja
Jarmo Honkamaa
Vilma Tukia
Sakari Toivola
Jussi Aspiala
Kimmo Rahkamo