Fenniarail on tehokas tavaraliikenteen rautatieoperaattori.

Fenniarail Oy on vuonna 2009 perustettu suomalaisomisteinen yksityinen rautatieyhtiö, joka liikennöi koko Suomen rataverkolla. Yhtiö vastaa vihreän ja kustannustehokkaan logistiikan kysyntään.

Tarjoamme rautatielogistiikan monipuoliset kuljetukset satamiin ja tuotantolaitoksiin lisäpalveluineen vastuullisesti. Toimintamallimme tukee suomalaisten teollisuusyritysten kilpailukykyä. Olemme tehokas ja joustava strateginen logistiikkakumppani.

Lue lisää Fenniarailin palveluista

Tavoitteemme

Olemme luoneet rautatieliikenteeseen kaupallisesti vahvan, itsenäisen suomalaisen toimijan, joka toiminnallaan parantaa Suomen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Uskomme siihen, että kilpailu kehittää palvelua ja tehostaa alan toimintaa.

Fenniarail on tehokas, luotettava ja joustava kumppani. Asiakaslähtöisyys ja turvallisuus ovat toimintaamme johtavia arvoja. Yksityisomisteisena yhtiönä palvelemme asiakkaitamme joustavasti ja tehokkaasti.

Fenniarail lisää markkinaosuuttaan vastuullisesti.

Fenniarail raiteilla

Kuljetamme vuosittain kymmeniä tuhansia vaunuja asiakkaidemme rahtia logistiikkakeskusten, satamien ja tuotantolaitosten välillä.

Yhtiöllä on turvallisuustodistus rautatietavaraliikenteeseen sisältäen vaarallisten aineiden kuljetukset. Toiminta-alueenamme on koko Suomen rataverkko.

Kalustoomme kuuluu tällä hetkellä kuusi Dr18-sarjan dieselveturia ja 22 siirtokatevaunua. Oman kaluston lisäksi kuljetamme suuren määrän asiakkaiden hallinnoimaa kalustoa. Olemme lähivuosina investoimassa merkittävään määrään uutta kuljetuskalustoa. 

Yhtiön hallitus

Yhtiön omistavat 28 suomalaista yritystä ja yksityishenkilöä. Yhtiön hallituksessa ovat:

Petri Lempiäinen, puheenjohtaja
Jarmo Honkamaa
Vilma Tukia
Sakari Toivola
Kari Tähtelä
Kimmo Rahkamo